Ugrás a fő tartalomra

Hitünk célja


 

Ki tudna szeretni valakit, akit még sosem látott? Ki tudna hinni benne? És ki tudna így örvendezve örülne neki?

Az aki hisz. Az aki elhiszi, hogy benne van a világunkban az a valaki és képes írányítani. Mondhatjátok, hogy ez minden vallás alapja. Csakugyan ez, de a célja nem.

Mert a keresztyén ember, azzal a hittel hisz, hogy a célban találkozik vele, és halála után élete még jobb lesz, mint amilyenről bármikor is álmodhatott, köszönhetően Jézusnak, aki épp ezért lépte meg a vezércselt, hogy mi Teremtőnkhöz jussunk általa, minden földi gonoszságtól megtisztulva.

Ez a hitünk gondolatmenetének a lényege, és aki ezt megérti, és hiszi, az már célba ért.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ABC evangélium, a bűnbak

 Az a bizonyos bűnbak...akit okolunk azért amit tettünk vagy tettek mások. Ez a mai világ bűnbakja. Ám ez a szó eredeti értelmében kissé mást jelent. Izrael bűnbakja, a közösség bűneiért feláldozott állat. A bak akkoriban is nagy élelmiszer forrás volt, ezért nem volt olyan könnyű, 'ráhárítani' a nép bűneit, és azzal a lendülettel kiűzni a sivatagba. Ez volt a vezeklés egy fajtája az Ószövetségben. Az Újszövetségben viszont Jézus lett a bűnbak. Ezáltal lehetővé téve azt, hogy nem egy nép nyerjen megváltást, hanem az egész világ. Nem egy nép bűneit vette magára és áldozta fel magát, hanem az egész világét. De ennél még továbbment, feltámadt legyőzte a halált, majd felment az Atyához megmutatva, hogy mindenkinek ez jut aki őt követi.

Mindenki, aki...

 Én hiszek Isten gondviselő szeretetében. Hiszem, hogy azoknak is segít, akik nem hisznek, nem tudnak vagy nem akarnak hinni benne, mert az a szeretet amit Isten nyújt, nem emberi találmány. És azért is, mert amikor távol voltam tőle, és ellöktem magamtól, hallani sem akartam róla, mégis úgy vezette utamat, hogy tudjak hallani róla, aminek hatására elkezdtem hinni, felé fordulni. És abban is hiszek, hogy aki hisz benne, aki felé fordul, annak megváltozik az élete. Sokkal több érzékelhető jót kap, mint addig élete folyamán. Azt is hiszem, hogy Jézus nélkül nem lehet megtérni, vagyis nem lehet megtalálni az egyetlen igaz Istent, de abban is biztos vagyok, hogy aki Istenhez fordul, annak Isten megismerteti vele szeretetének legnagyobb cselekvését, amivel a legszorosabb kapcsolat tud létrejönni ember és Isten között: Jézust. Karácsonyunk nem lenne Jézus nélkül, hiszen ezt ünnepeljük, vagyis ezt kéne legjobban ünnepelnünk, hogy immár kb. 2020 éve megszületett Jézus, hogy Isten rajta kereszt

Hősnek lenni

A netflix marvel sorozatai leginkább arra keresik a választ, hogy hol kezdődik és hol végződik leginkább a szuperhősok határai. A Jessica Jones 3. évadjába pedig egy az egyre erre épül. Dávid, felkent király, de a jelen király féltékeny rá és irigy, ezért megakarja ölni. Dávid bujdosik és menekül előle, ennek ellenére, jó párszor összefutnak, és Dávidnak nem telne semmibe, hogy senki szeme előtt megölje. Ennek ellenére ő elengedi. Bízik Istenben. Amikor viszont bujdosása alatt, egy Nábál, egy gazdag,de mogorva juhpásztor, nem ad neki enni (annak ellenére hogy védelmezte nyájait) maga mellé veszi legényeit hogy leszámoljon vele és a környezetével is. A juhpásztor felesége volt az, aki megtudta állítani. És nem erővel, hanem a szavaival. Isten küldte őt oda, kellett a fékező tényező, mert amit addig Dávid kordába tudott tartani az őt üldöző király ellen, hogy nem öli meg, az elszabadulni látszott, egy juhpásztor ellen. Jessica Jones 3. évadja is erre hegyeződik ki. Testvére Patsy W